Gmail elektronska pošta Google Mail


Tel: +386 (0) 1 600 10 12
Fax: +386 (0) 1 600 10 15
E-pošta: info@4secnet.com
Spletna trgovina: www.mst.siNovice:
Google namesto Exchangea

   Domov  |  Mapa strani  |  Pišite nam
 

www.google-apps.4secnet.com  
 

Elektronska pošta (Google Mail)

Jedro storitve Google   Apps je Gmail - spletna aplikacija za upravljanje elektronske pošte.

Ključna razlika od osebne Gmail storitve je opazna že na prvi pogled, saj medtem ko se vsi osebni Gmail elektronski naslovi končajo na @gmail.com, pri   Google Apps uporabljate svojo lastno domeno (npr. @podjetje.si). Prav tako uporabnikom ni potrebno brati oglasov ob svoji elektronski pošti, namesto logotipa Gmail pa se prikazuje logotip podjetja, ki storitev uporablja. Uporabniki pa lahko do vseh storitev dostopajo tudi preko poljubnih spletnih naslovov (npr. http://mail.podjetje.si )


IT pogled -  v elektronsko pošto (Google Mail)

Uporabnike pogosto razjezi, ko se njihov elektronski poštni predal napolni, saj so v poštni predali v večini primerov veliki 1GB ali manj. To je seveda povprečnemu uporabniku nerazumljivo, še posebej potem, ko vidi oglase za trde diske, ki imajo po 1TB prostora in stanejo manj kot 150 €. Ne razumejo namreč, da je dodajanje pomnilniškega prostora poštnim strežnikom bolj kompleksno, kot samo nabavljanje dodatnih trdih diskov. Pri Gmailu je drugače, saj vključuje 25GB prostora za vsakega uporabnika. Tako lahko uporabniki hranijo vsa svoja pomembna elektronska sporočila brez da bi   obremenjevali IT oddelek.


Uporabniški pogled - Elektronska pošta (Google Mail) 

Konec je dni, ko prejemate sporočila v slogu »Presegli ste kvoto poštnega predala, zato ne morete pošiljati in prejemati nove pošte, dokler ne zbrišete pošte iz vašega predala«. Posledica tega je lahko tudi brisanje elektronskih sporočil, ki se kasneje izkažejo kot pomembna. Ampak prednosti Gmail-a niso samo v večjem poštnem predalu. Gmail vsebuje iskalnik, ki išče preko vaše celotne pošte po pošiljateljih, naslovnikih, ključnih besedah, časovnem   intervalu, ipd. Ne potrebujete se več ukvarjati z dolgotrajnim razvrščanjem sporočil v mnoge mape. Ko želite nekaj najti preprosto vpišete ključne besede, po katerih se zadeve   spominjate. Kljub temu pa Gmail vsebuje tudi funkcionalnosti kot je delo z oznakami, združevanje sporočil in integrirani besedilni, glasovni ali video pogovor. Gmail je prijazen za uporabo, tako da se ga uporabniki hitro navadijo in nato ne gledajo več nazaj.


Video pregled  delovanja Gmail-a (v angleščini) - trajanje 3:31

 

<<< nazaj


© 2006 4secnet d.o.o. Vse pravice pridržane.
Izdelava spletnih strani www.strani.com in spletno gostovanje www.krofekhost.com.